divendres, 24 d’octubre del 2008

Procediments de seguretat

Els instituts de tot el mon una vegada al any i quasi sempre al principi del curs escolar es fa un procediment de seguretatque tots coneixem.
Evacuacio del edifici per incendi.
Com tots sabeu totes les persones del edifici han de eixir rapidament del edifici sense utilitzar les ascensors.
Aci quasi ho vam fer al principi de curs, als deu dies de institut.
Aixo es completament normal i tot el mon sap de la existencia de aquest procediment, pero aci en els USA fan un altre tipus de procediment de seguretat.

Fa uns dies el megafon del institut va escomensar a parlar, molt be no em vaig enterar de el que deien, perque justet en la classe de drama no tenim un altaveu i tenim que escoltar el megafon en el pasadis. De repent la mestra va dir que ens ficarem tots a una pared de la classe i va apagar les llums. Jo no tenia ni idea de que anava la cosa i em vaig quedar pensant quina nova activitat estavem fent i que es tenia que fer. Despres de molt pensar vaig decidir preguntar a un company i em va contar de que anava la cosa. Aci tenen un altre procediment de seguretat en cas de que alguna persona entre a l'institut amb una pistola i intencio de fer mal. Totes les classes del institut van estar durant aproximadament vint minuts totalment a fosques i amb tota la gent callada. En cas de que aixo haguera sigut veritat i el assasi estiguera per el institut ell no haguera pogut vore a la gent ni fer mal a ningu ja que estaven tots amagats i a fosques.
Em va sosprendre molt la veritat.
Potser que alguns sapigueren de l'existencia de aquest procediment de seguretat, pero jo el desconeixia totalment.

dimecres, 22 d’octubre del 2008

Teatre

El dijous passat vaig anar a vore una obra de teatre que feien aci al institut, es deia "Kiss The Air" traduit al valencia seria algo aixi com: bessar el aire.
Vaig estar fent de voluntari recollint les entrades amb alguns amics de Drama (Teatre) i aixi vam tindre una nota extra.
Les meues expectacions eren molt altes, perque ja en diferents pelicules americanes et mostren la importancia que li donen al teatre aci i com heu tenen tot controlat a la perfeccio.

Ara comence amb la valoracio:


IMPRESIONANT No tinc una altra paraula que encaixe millor.
Al principi van comensar amb una canso amb tots els actors cantant. Ere un tipus de canon amb moltes entonacions diferents, amb alt i baixos en la veu i amb molts efectes de colors amb els focos. Tot aixo em va fer que se me ficaren els pels de punta ja al comensament.
Despres van fer diferents obres xicotetes de 2 a 8 minuts cada una. El teatre va ser interpretat en lo que diuen ells Theatre in round, que significa que el escenari esta enmig i el public esta per totes les altres parts. Per a fer els effectes de llum van colocar a quatre persones a cada punta del teatre per a apuntar amb la llum als actors i tambe van colocar unes llums inteligents (Intels : Intelligents lights) tipo les que fican a les orquestes dels pobles que poden girar i fer diferents colors i inclus efectes de llums. Tot estava dirigit desde un lloc a apenes deu metres del escenari que controlava el so i la llum de l'escenari.
En definitiva me va pareixer molt professional el teatre que fan aci i tambe molt ben posat en escena.
Els actors que eren al voltant de 20 van estar molt ben coordinats i ho van fer molt be. Despres m'han dit altres persones que han anat a vore la obra de teatre en altres hores o dies que a alguns actors se lis va olvidar completament el guio i que van haver de improvisar. Quan vaig estar jo va estar tot perfecte, i si van fer algun error no ho vaig notar.
Probablement la unica cosa que no me va agradar va ser que es va fer un poquet massa llarga. Vam estar quasi dos hores i quaranta minuts.

Dema actualitzare amb les coses que van passar despres de homecoming i amb algunes anecdotes que he vist ultimament

dijous, 16 d’octubre del 2008

Tercer mes en els Estats Units

Pues si, ara ja estic oficialment en el tercer mes de la meua estancia a aci en els Estats Units.

Tot va anant cada vegada millor.

Els estudis van molt millor.

Matematiques i Quimica estic traent sobresalients. En angles els textos que ens manen per a llegir ja no he de buscar tantes paraules com avans feia. Els textos els acabe en un moment i quasi ho entenc tot.
En Historia per ara la meua nota mitja es un 7, encara que cregueu que no es molt i es una nota que qualsevol pot traure per a mi ha sigut la millor noticia del mes. Estic molt orgullos de aquell 8.5 que vaig traure en el examen de la contitucio dels Estats Units.


El cap de setmana passat Marianne, la mare de acollida, va haver d'anar a casa els seus pares durant el cap de setmana.
Sam, el pare, no volie cuinar ni escurar els plats aixi que vam estar tot el cap de setmana anant a restaurants.
Vam anar a un retaurant italia que es diu "Buca" ja alli els cambresrs et recomanaven agarrar una racio de menjar per a tres persones, depres ens van traure els plats, i efectivament eren enormes.
Vam anar a un altre Mexica que tambe va estar molt bo.
El diumenge vam anar en Elyzabeth, la germana que no viu en casa, a la bolera.
Vam jugar als bolos i m'entrestant ens anavem traent el dinar. Estava tot molt bo.
Ara aquesta setmana he estat estudiant amunto.
Esta vesprada vaig a fer de voluntari a el teatre. Fan un obra de teatre i jo estare repartint els programes o agarran les entrades.
El divendres anire segurament al partit de futbol america i fare fotos, i el diumenge anire a decorar el institut per a la semana de Homecoming, el ball del institut.
Ja us contare com ha anat la setmana de Homecoming que aci me pense que fan molta festa.
Ja avui ens han repartit un nou programa per a la setmana de Homecoming, i es presente divertida.
Adeu